Agama

Nak Tahu Siapa Yang Santau Kita. Mari Ustaz Ini Ajar.

Image result for santau

Santau adalah satu dari cabang sihir di mana amalan ini menggunakan bahan-bahan satau disamping ianya disertai dengan jampi serapah untuk memanggil j1n berdamping dengan bahan-bahan antau tersebut.

Dalam beberapa kes santau, ada yang boleh membawa kepada maut. Sebelum menemui ajal (dengan izin Allah), mangsa akan menderita akibat kesakitan fizikal tahap kr0nik seperti batuk berpanjangan, sakit kepala yang kuat, kerosakan jantung, paru-paru, perut, usus, buah pinggang, hati, hempedu, dan juga gangguan emosi.

Keadaan kr0nik ini akan dihadapi oleh mangsa dalam tempoh yang panjang yang boleh membawa sampai bertahun-tahun. Satu perkara yang perlu anda tahu tentang santau ialah ianya boleh ‘dilepaskan’ secara terbuka di tempat-tempat terbuka, contohnya seperti di kedai-kedai makan.

Nak Tahu Siapa Yang Santau Kita?

Bagi seseorang yg telah disantau/sihir pasti ingin mengatahui siapakah orang yang menyantaunya. Baiklah disini saya kongsikan kaedahnya, tapi perlu diniatkan bukan untuk membalas dendam tapi hanya untuk lebih kepada berhati-hati.

Langkah Pertama.

1. Sebelum tidur, lakukan solat sunat taubat, solat hajat dan solat istikharah. Lakukan 7 hari atau lebih.

2. Semasa solat sunat hajat dan istikharah doa agar Allah berikan kesembuhan dan permudahkan dalam membuat rawatan disamping itu mohon tunjukkan apakah masalah yg anda hadapi.

3. Sebelum tidur pastikan anda berada dalam keadaan air sembahyang, maafkan semua orang dan tidur mengikuti sunnah2 ketika tidur.

4. Sekiranya anda tidur dan bermimpi wajah seseorang dalam keadaanya marah, hodoh atau menakutkan yang berulang-ulang kali hanya wajahnya sahaja dan apabila terjaga segeralah sedekah kan Al-Fatihah kepada beliau dan doa mohon kepada Allah agar ia bertaubat serta berikanlah ia hidayah dan petunjuk kejalan orang-orang yg beriman.

5. Lakukan berulang2 kali dan perlu diingatkan jgn ada sebesar zaharah sekali pun untuk membalas. Kita perlu ingat, setiap perbuatan baik atau jahat ada balasannya.
6. Teruskan ikhtiar dalam mencari kesembuhan dlm rawatan islam dan mempertingkatkan amalan kita ikhlaskan kerana Allah swt.

Insya Allah

FB : Norazri Medzlan & KL viral
Disunting : edisi harian